hi, ik ben

Marieke 

Wie ben je?

Ik ben Marieke Plas, registerpsycholoog A&O en ik begeleid zowel individuen, teams en organsaties naar focus, vitaliteit en vrijheid waardoor ze meer impact maken. 

Waar help je bij?

Ik help je inzien dat balans en focus de sleutels tot succes zijn. Balans tussen werk en privé, balans tussen de omgeving en jijzelf en de balans tussen lichaam en brein. Een gevoel van evenwicht zorgt voor focus en rust, waardoor de organisatie en het team kan doen wat nodig is. Het zorgt er bij jou vooral voor dat jij de dingen kunt doen op jouw manier, en niet wat (jij denkt dat) er van jou verwacht wordt. Samen kijken we wat de gewenste situatie is en gaan we aan de slag om dit te herprogrammeren.

waarom breinzaak

In mijn werk binnen organisaties  maar ook in mijn privé omgeving, merkte ik dat er zoveel onvrede en onrust heerst bij veel vrouwen. Ze rennen van hot naar her en hebben nooit tijd, omdat ze eigenlijk alles willen doen. Sinds mijn opleiding als biofeedbacktherapeut ben ik nog alerter op het vinden van de balans tussen lichaam en brein. Door bijv. een simpele ademhalingsoefening kan je opeens zaken weer helder zien en spreekt de keuze voor zich! De invloed van je lichaam op het brein is zo duidelijk, en ik gun iedereen hier meer inzicht in zodat ze voor zichzelf keuzes kunnen gaan maken! Je hoeft niet alles te doen wat de omgeving van je vraagt. Wat wil je zelf? Gelukkig is het al steeds normaler om stil te staan bij jezelf en echt stil te worden. Ik voeg daar nog extra informatie aan toe met betrekking tot breinleren, zodat het bewustwordingsproces makkelijker wordt en er sneller resultaten geboekt worden. 
De combinatie van het meetbaar maken van de balans en coaching wordt nog zelden toegepast, terwijl het zoveel effect heeft. Mijn doel is om de wereld een stukje mooier te maken door meer focus en rust aan te brengen. Dit werkt door naar ieders omgeving, letterlijk en figuurlijk!

mijn 3 breinen

hoofdbrein

Ik ben afgestudeerd A&O psycholoog en sociaal psycholoog (gestudeerd aan de RuG), en ben van huis uit gewend om vooral met mijn hoofd te werken. Dat heb ik in de loop der jaren bijgeschaafd, en vertrouw daarom nu ook veel meer op mijn intuitie. Mijn punt op de horizon is dat ik meer bekendheid kan geven aan het belang van de samenwerking tussen de drie breinen, zodat ik bij kan dragen aan meer rust en ruimte in de wereld.

hartbrein

Mijn wortels liggen in Groningen, maar ben na een ommezwaai in Amsterdam en Bussum een jaar geleden beland in Sneek. Ik loop graag hard en yoga veel, en oogst wekelijks al mijn groente in een permacultuurttuin. Als ik niet bezig ben met breinzaak, lees ik graag een boek en speel/bak/knutsel/lees/wandel buiten graag met mijn kindjes. 

buikbrein

Mijn belangrijkste waarde is toch wel vrijheid. Dit is ook de reden dat we vanuit de Randstad zijn verhuisd naar Friesland, om meer rust en ruimte te ervaren en tijd voor elkaar te hebben. Het besef van tijd is hier heel anders. Ik word erg blij van in de natuur zijn en met vrienden en familie gezellig samen te zijn en lekker te eten.